Dietetyk

Zapraszamy do zapoznania się z naszym zespołem dietetyków

inż. Maria Szmidt

Magistrantka kierunku Żywienie Człowieka i Ocena Żywności na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji na SGGW. Uczestniczka wielu szkoleń z zakresu żywienia i dietetyki. Aktywna wolontariuszka Fundacji Promocji Karmienia Piersią. Pracuje według zaleceń opartych na twardych dowodach naukowych, w związku z tym uwielbia obalać wszelkie mity na temat żywienia.

Na co dzień wiedzę zawodową przekłada na prowadzony styl życia – jest triathlonistką i ciocią 3 siostrzeńców, więc bardzo dobrze wie, jak prawidłowe żywienie i dbanie o siebie przekłada się na lepszą jakość życia w dzieciństwie i dorosłości.

inż. Małgorzata Turek

Studentka studiów magisterskich na kierunku Żywienie Człowieka i Ocena Żywności SGGW w Warszawie. Pasjonatka sportu – od kilku lat zawodniczka Kadry Narodowej w szabli kobiet oraz instruktor tej dyscypliny. Doświadczenie zdobywała w ramach realizacji prac dyplomowych, podczas prowadzenia edukacji żywieniowej dla dzieci i udziału w konferencjach naukowych. Wie, że tak jak i w sporcie, żywienie opiera się na motywacji i stawianiu sobie realnych celów, które prowadzą do oczekiwanego sukcesu. ​

inż. Urszula Grzymkowska

Dietetyk, Specjalista ds. żywienia człowieka. Obecnie studentka ostatniego roku studiów magisterskich na wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji na SGGW w Warszawie. Zdobytą na uczelni wiedzę pogłębia na licznych konferencjach naukowych i szkoleniach o tematyce dietetycznej. Dzięki współpracy z placówkami medycznymi, uczy się pod okiem najlepszych specjalistów w swojej dziedzinie.

Choć pochodzi z krainy jezior serce pozostawiła w Tatrach. Jej prawdziwą miłością są góry i trekking. Podobnie w pracy, jak i w górach uważa, że liczy się nie tylko cel, ale i droga, która do niego prowadzi. Dlatego stara się, by zmiana nawyków żywieniowych sprawiała pacjentom przyjemność, a osiągnięty cel był wypadkową wprowadzonych zmian, a nie „obciętych kalorii”.